Védőintézkedések napozás közben

Az évnek ebben a szakaszában, a nyár közepén, valószínűleg kevesen vannak, akik eddig elkerülték a napégést, vagy az érzékeny bőrűeknek ismerős égető érzést, amely során a test, különösen a váll, a hát és az arc, vörösre ég néhány napig, majd lassan vagy gyorsan hámlik. Senki sem szereti ezt a kellemetlen érzést.

Mindazonáltal minden nyári szezon elején számos figyelmeztetést kapunk, hogy legyünk óvatosabbak a bőrünkkel, kerüljük a napfényt 11 és 15 óra között, ha lehetséges, és ha mégis a napfénynek kell kitennünk magunkat, akkor tegyük ezt hosszú ujjú fehér ingben és kalappal vagy kendővel, a kevésbé védett területeket pedig kenjük be naptejjel. Sokan preferálják a természetes barnítást és az egész nyáron át tartó napbarnított bőrt. Ennek ellenére a legjobb, ha a bőrünk védelme érdekében a pipereshop.hu-n vásároljuk meg a legmegfelelőbb, különböző bőrtípusokra szabott napvédő krémeket és after sun termékeket, ha valóban hatékonyan szeretnénk barnulni. A krémek a védelem mellett táplálják is a bőrt, tehát a bőrápolásra sem kell külön figyelnünk, ha naptejjel kenjük magunkat.

A haj védelmében nem csak kalap és kendő segíthet, hanem napvédő krémmel is óvhatjuk a tincseinket a károsodástól. Aki szereti a napfény által kiváltott hajszín világosodást, természetesen örül a napfénynek, mivel ez a legtermészetesebb módja a haj világosításának. Ennek ellenére fontos odafigyelnünk a megfelelő utókezelésre egy hosszabb napozás után. Legyünk óvatosak az UV sugarakkal!